maandag 21 augustus 2017

Zingen, kappen, ballen en vieren

Nu ik jullie de zelfgemaakte tekeningen heb laten zien, vond ik nog een leuk stapeltje oude ansichtkaarten. Ik kocht ze ooit voor een habbekrats in de kringloopwinkel hier in het dorp. Er zitten echt juweeltjes tussen. De kaarten van vandaag zijn vooral uit Parijs volgens mij. Ik heb ze niet bij de hand terwijl ik schrijf en kan het niet nakijken. Bovendien heb ik sommigen al via mijn 'winkeltje' verkocht. We hebben hier in het dorp twee kringloopwinkels. Een voor het goede doel op het industrieterrein en een tweede hier bijna om de hoek. Daar wordt wat moeilijk over gedaan want mensen geven liever hun geld uit aan een goed doel en aan vrijwilligers dan aan iemand die er gewoon eerlijk over is dat hij dit voor zichzelf doen. En bovendien uit Den Haag komt (!) :-))))) Ik vind vaak leuke spullen in de laatste winkel. 


Naast de kringloopwinkel is mijn kapper gevestigd. Het was lang geleden dat ik daar een bezoekje bracht. Ik moet het een beetje naar de operatie toe plannen zodat ik er een beetje leuk bij lig nadien.  De helft van mijn haar is er af. Ik wissel nogal eens van kapper en elk heeft zo zijn eigen gedachten bij de coupe die mij het leukst zou staan. Dit keer kort dus. En misschien een beetje erg kort maar het heeft tijd om weer te groeien.


Dag twee van de feestweek speelde zich voornamelijk af op het plein in het midden van het dorp en de straten daar direct omheen. Een van de straten was de straat van de kapper en de kringloop. Op het moment dat ik daar liep was er een kleedjes verkoop aan de gang. Ik kocht een leuke zelfgebreide kat van een lief meisje, kreeg in de kappersstoel al een beetje spijt dat ook de andere kat niet gekocht had en wilde dat na afloop doen maar toen waren alle kinderen al naar huis. Leermomentje: dingen meteen doen als ze zich aandienen.


Het marktplein was volgestort met zand. Heel veel zand. En daar werd, zoals elk jaar op woensdag, een jeux de boules competitie gespeeld. Het zonnetje scheen, de muziek was Frans en ik waande me op een Frans plein ergens op het Franse platteland. Het ging er fanatiek aan toe. Ik keek alleen om een hoekje want het plein is een no go als je slecht ter been bent. Bovendien was ik nog maar net op tijd voor de kapper.


De kapper, de kringloop, jeux de boules, de zon, de kleedjesverkoop, wat wilde ik nog meer vertellen. Even denken... o ja. De zanger van de overkant. Ik zat in de stoel bij de kapper en was zo'n beetje de enige klant. Iedereen was al geweest in de week daarvoor. Lekker rustig dus. Vanwege het lekkere weer stond de deur open maar al snel deed de kapper hem dicht want we konden elkaar niet verstaan :-)

Aan de overkant, bij de nagelstyliste was een grote verloting aan de gang. Je kon er een lot van 2,50 kopen met gegarandeerd prijs. Leuke bjoetieprijzûh volgens de presentator. De loten vonden gretig aftrek. Je staat er altijd weer versteld van hoe mensen zich laten verleiden om geld uit te geven. De presentator was een veelzijdig man. Niet alleen verkocht hij zijn loten maar ook bleek hij nog een behoorlijke zangstem te hebben.


Een enorme geluidsbox met band hielp hem het een en ander te produceren. En zo hoorde ik tijdens de knipbeurt Hazes (bloed, zweet en tranen), Koos Albers (ik verscheurde je foto), Wat liedjes van Jan Smit, Nick en Simon en nog een hele rij volkszangers waar ik de namen van vergeten ben. Jannes was er ook een volgens de kapper. Die herkende er meer dan ik. Helemaal moe reed ik naar huis terug. Ik word van geluid altijd heel snel moe. Bovendien vreet pijn ook energie. Met een nieuw hoofd kon ik de derde dag van de feestweek rustig tegemoet treden. Maar eerst was daar nog de verjaardag van onze oudste kind :-) En van het kleinzoontje van mijn zusje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten