donderdag 10 augustus 2017

Zeg het met bloemen...

Als je in Westland woont, ben je nooit ver verwijderd van een feestje. Vooral in de zomer wordt er veel gevierd. Elk dorp heeft zijn eigen feestweek met allerhande activiteiten. Tussendoor is er nog een wielerronde met bekende renners die meededen aan bijv de Tour de France en als klap op de vuurpijl is er het varend corso. Een van de hoogtepunten van het jaar vind ik persoonlijk. Het is alleen echt heel jammer dat het altijd samenvalt met de Gay Pride in Amsterdam. Dat trekt natuurlijk veel meer aandacht in het nieuws :-)


Drie dagen lang varen er boten door het Westland. Westlanders (zo heten ze) werden in vroeger tijden gebruikt om de groenten en bloemen van de teler naar de veiling te vervoeren. Er zijn nog aardig wat van die schuiten bewaard gebleven en ook de vaarwegen zijn nog aanwezig. Een keer per jaar worden deze boten versierd met producten die groeien en bloeien in de kassen. Je weet niet wat je ziet. Het is zo knap gedaan allemaal. Dit jaar was het voor de 20e keer.


Meer dan 60 grote boten en wat kinderboten (politie, reddingsbrigade etc niet meegeteld) varen dan op minder dan 100 meter van ons huis. We zitten dan met de mensen uit ons straatje te kijken op de eerste rij en delen koffie, cake en gezelligheid met elkaar. Ik maak altijd veel foto's maar dit jaar heb ik overgeslagen en foto's van anderen geleend. Mochten jullie denken dat ik ineens veel beter ging fotograferen, dan moet ik jullie teleurstellen, haha. Ik heb deze foto's van het www geplukt. Op varendcorso.nl  kun je ook nog wat filmpjes terugzien als je dat leuk vindt.Drie dagen lang was het feest en trok een bonte stoet van Vlaardingen naar Delft en van Naaldwijk naar Den Haag en deed onderweg zo'n beetje alle dorpen aan. Mensen aan de kant, soms rijen dik vonden het weer supermooi. Ben je eens in de buurt, dan is het zeker de moeite waard om eens te komen kijken in het eerste weekend van augustus. En nu is het helaas alweer verleden tijd. Op naar volgend jaar. Gelukkig hebben we de foto's nog :-)


2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me idd heel leuk.Ik zou het best eens willen zien.
    Misschien dat je het volgend jaar kunt laten weten als het bijna zo ver is? Ik neem aan dat er drie dagen de zelfde boten varen?

    Vrolijke regen groetjes van Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Thea, het is altijd in het eerste weekend van augustus. Op vrijdagavond, zaterdag de hele dag en zondag de hele dag. Het zijn inderdaad drie dagen lang dezelfde boten. En heel erg de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen