woensdag 30 augustus 2017

Verjaardagen, ansichtkaarten en verjaardagskaarten...

Vandaag vieren veel mensen hun verjaardag! Drie stuks maar liefst. Zoals ik hier al eerder zei, vieren veel mensen hun verjaardag in de maand augustus. Veel mensen in mijn familie/vrienden/kennissenkring bedoel ik. Het begint eind juli, dan veel in augustus en in het begin van september ook nog een paar.  In het voorjaar is er ook zo'n piek. Jongste zoon bijt dan het spits af in de eerste week van Maart en dat loopt dan door tot eind april. Hebben jullie dat ook? Zo'n concentratie van verjaardagen? 


Vandaag viert een voormalige collega. Af en toe heb ik nog contact met haar en spreken we af voor een lunch. Twee keer per jaar om precies te zijn. Dat is altijd weer leuk. De ene keer vier ik mijn verjaardag, tracteer ik en kies ik de locatie. De andere keer is het precies andersom en trakteert zij om haar verjaardag te vieren op een door haar gekozen locatie. Zij woont aan de andere kant van de waterweg en dus niet al te ver weg en het gebeurt best wel eens dat we nog eens teruggaan met anderen naar de plek waar Wij samen aten. Ze kreeg alvast een kaart voor haar verjaardag natuurlijk.


Ook is er vandaag een vriendin jarig. Een muziekvriendin. We hadden ooit samen dwarsfluit-les. En ook heel vaak de slappe lach. De slappe lach ook tijdens muziekles. Die hebben we trouwens nog steeds. Ik kan met haar om niks lachen. Een heerlijk mens. We spelen allebei te weinig en zeggen vaak tegen elkaar dat we toch weer eens samen moeten musiceren. Eén keer spraken we af allebei de dwarsfluit mee te nemen en buiten te gaan spelen. Het was een leuk plan maar helaas gingen we ten onder aan.... juist.... de slappe lach. Het was in een park in Utrecht en ik vergeet het nooit meer. Man man.... En we klinken best goed samen als we eens even serieus zijn. Mal toch. Ook zij kreeg alvast een verjaardagskaart :-)


En dan viert er vandaag nog iemand zijn verjaardag en dat is de liefste aller mannen. Mijn high school sweetheart. Ik ken hem al een mensenleven lang en het is nog geen dag saai geweest. De liefste van allemaal viert zijn verjaardag morgen in het bijzijn van de mensen waar hij van houdt. Hij heeft veel geduld nodig de laatste tijd (wat mij betreft) maar hij houdt zich kranig de lieverd. Hem stuurde ik geen kaart, ik feliciteerde hem live  en van harte en wenste hem nog veel mooie jaren.


Buiten deze drie zijn er nog een paar mensen die verjaren vandaag maar zij zijn in de loop der jaren uit beeld verdwenen. Verhuisd, overleden, uit elkaar gegroeid en om nog andere redenen. Ik stuur ze geen kaart meer maar ze zitten zo in mijn systeem dat ik nog altijd even aan ze denk op hun verjaardag.


De kaarten die ik hier vandaag laat zien komen ook weer uit mijn verzameling postcards from the past. Ik vind ze zo mooi. En ze passen zo wonderwel bij het bericht van vandaag. Dagdag! :-)

3 opmerkingen:

  1. Prachtige kaarten heb je gestuurd. Waar vind je die toch? Wij hebben hier geen concentratie van verjaardagen alleen verjaren er een hoop op de 27ste! Een magisch getal want ook ons huisnummer was vroeger 27 en we hadden het er echt niet om gedaan. Raar toch wel.Fijn feest gewenst aan de (op één na ahum) liefste man.:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met de op een na liefste man!
    Mooie kaarten weer.
    In Juni en Juli hebben wij de meeste verjaardagen!

    Slaap lekker.

    Liefs Thea♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De liefste man heb ik. Maar jij ook dus. Wat boffen we toch. En Thea boft ook.
    Onze kinderen zijn in oktober geboren. En hun partners ook. Dus vier weegschalen hier. Passen goed bij ern ram en waterman. ( dat waren mijn ouders ook. Saai hè) Gelukkig gaan de kleinkinderen hun eigen weg en hebben we nu ook verjaardagen op andere momenten in het jaar.

    BeantwoordenVerwijderen