dinsdag 18 juli 2017

Papier...

10 juli. Voor dit blog heb ik alle foto's van 'papier' bij elkaar gezocht die er nog in het archief te vinden waren. Laat ik het maar meteen zeggen: ik hou van papier. Papier met letters in de vorm van tijdschriften en boeken zijn mijn favoriet. Op de foto hieronder zie je een rijtje Mollie Makes in het kastje staan. Toen het eerste nummer uitkwam waren wij in Engeland op vakantie. Ik koop veel tijdschriften als we in Engeland zijn. Ik nam een abonnement voor een jaar en verlengde dat ook nog een keer. Daarna vond ik het tijd voor weer wat anders. 


Intussen is er ook een Nederlandse versie verschenen van dit mooie tijdschrift. Ik herinner me nog dat er elke maand een klein cadeautje bijzat. Ik heb nu al in geen tijden een Mollie gekocht. Ik weet eigenlijk niet waarom niet. In het algemeen koop ik minder papieren tijdschriften de laatste jaren. Op de Mollies hierboven ligt een slinger van restjes Hema papier. Ik vind dit de allerleukste slingers om te maken. Zo simpel, maar ik word er buitengewoon vrolijk van.


Naast de tijdschriften ook nog een leeg flesje van, ik denk, AH vruchtensap. Ik haakte er een jasje omheen met restjes katoen. Op de foto hierboven een lief slingertje. Zo heb ik er eindeloos veel gemaakt. Kleine losse ornamenten en die verbinden met elkaar. Ik verkocht ze regelmatig (en nog steeds trouwens) in mijn winkeltje. Ze wegen niet veel en zijn dus leuk om op te sturen. Ook plak ik ze wel eens aan het voeteneind van het bed van iemand die langdurig in het ziekenhuis ligt. Bij het afscheid van een collega is het leuk zo'n slingertje aan de laptop te hangen. En zo zijn er nog veel meer toepassingen te vinden. Je kunt er vast wel een paar bedenken.


Hier nog een keer de slinger. Ze veranderen voortdurend. Soms haal ik er een stuk af als ik dat nodig heb. Als ik weer wat stroken papier heb, plak ik er weer een stuk aan. Een nooit eindigend werkstuk dus. Ik ben ondertussen ook voor de zoveelste keer de boekenkast aan het opruimen. Nu de kleintjes groter worden moet er een andere indeling gemaakt worden. Ik ben daar nu weer mee begonnen. Volgende week komen er als het goed is weer een paar logé's :-) Zo is de boekenkast, net als de slingers ook een nooit eindigend werkstuk.


Tien grote planken groot en toch nooit ruimte. En dan heb ik het alleen nog maar over de reguliere boeken en de specials, zoals ik ze noem. De boeken zoals die hierboven. Oude gouden boekjes. Sommigen zijn best zeldzaam. Inmiddels is de verzameling al weer wat verder uitgebreid. Echt oude gouden boekjes vind je in de kringloopwinkels niet veel meer.  Ja en dan het andere papier: de tijdschriften. Hele stapels zijn er hier in huis te vinden. Ze liggen op de piano. Dat die er nog niet onder bezweken is is een klein wondertje. Vriendinnen en de kinderen sparen ze voor me. Anders zouden ze ze weggooien. Voor elk ingeleverd tijdschrift, geef ik een mooie envelop terug. En dat vindt iedereen altijd leuk.


Ik knip en scheur wat af. Om het overzichtelijk te houden sorteer ik alles wel meteen hoor. Mooi papier gaat in een bakje om er enveloppen van te maken. Plaatjes knip ik uit en doe ik meteen per soort in een doosje. Als ik ze dan nodig heb, hoef ik ze alleen maar te pakken. De dingen die ik niet gebruik, gaan alsnog in de papier-kliko.


Zo ben ik af en toe een klein recycle-centrum maar oh wat heb ik daar lol in. Dochter liet weten dat er al weer een flinke stapel Linda's voor me klaar ligt. Vriendin belde dat ze haar boekenkast opgeruimd heeft en een leuke stapel kinderboekjes voor me heeft om aan de kleintjes voor te lezen. Hoe leuk is dat? Ja, we zijn hier dol op papier. Om in te lezen, om er mee te knutselen, om er op te tekenen. Heerlijk!

2 opmerkingen:

  1. Nee dat is toevallig: ik verzamel ook Gouden Boekjes. Morgen een blogje daar over

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee dat is toevallig: ik verzamel ook Gouden Boekjes. Morgen een blogje daar over

    BeantwoordenVerwijderen