maandag 1 mei 2017

22.04-2017

 23 april is de verjaardag van mijn vader. En hoewel mijn moeder er niet meer is en hij haar geweldig mist, wilde hij toch zijn verjaardag vieren. Iedereen kwam; een heel gezelschap. We zongen voor hem en hij kreeg cadeautjes. Wel een tafel vol. De kleintjes deelden het speelgoed, de volwassenen voerden mooie gesprekken. Er was koffie met taart, een drankje en een snackje. Daarna een avondmaaltijd en koffie met grote bonbons na.


Een van de kleine jongens mocht met de barbie van klein meisje spelen en dat vond ik zo lief van klein meisje. Een ander klein jongetje reed op de auto van een ander jongetje. Kleine en niet zo kleine meisjes kleurden in de nieuwe kleurboeken en deelden de viltstiften met elkaar. Wat me ook bijbleef is het bijzondere kunstwerk aan de muur. Het was echt mos of iets anders wat er op lijkt. Vroeger deden we dit spul in de kerststukjes. Het voelde heel zacht. Tijdens het verblijf daar in dat zaaltje moest ik er de hele tijd naar kijken.
-
Het was, een emotionele dag. Aan de ene kant is het fijn om het toch te vieren met elkaar maar tegelijkertijd voelt het gemis van een moeder op zo'n moment meer dan ooit. Na afloop reden we met klein meisje naar de taartenmevrouw en mocht ze haar taart ophalen. Ik heb nog nooit zo'n stralend gezichtje gezien. Ze vond hem geweldig. Vandaag vierde mijn vader dat hij morgen jarig is. Klein meisje was afgelopen donderdag jarig en viert het morgen. Bent u er nog? Wij reden door de koele avond weer richting de zee. Morgen zouden we de auto weer naar het midden van het land rijden voor een nieuw feestje. Verdriet en blijdschap liggen dezer dagen dicht bij elkaar. Het is wel eens lastig en dubbel maar steeds overheerst het samenzijn met elkaar. Het was in ieder geval fijn om te gaan slapen met het beeld van het blije kleintje op mijn netvlies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten