donderdag 11 mei 2017

Geen gekke dingen...

10 april. Vandaag gebeurden er geen gekke dingen. En dat was heel erg fijn. Want nu kon ik eindelijk eens meters maken in en om huis. Er lagen zoveel dingen die gedaan moesten worden. De was, een berg strijkgoed, en nog meer was. Er waren drie manden met wasgoed dat al opgevouwen was maar nog terug in de kast gelegd moest worden. De koelkast was leeg en ook die moest gevuld. Dus deed ik veel (basis) boodschappen. Ik wilde graag alle blogjes geschreven hebben zodat ik weer helemaal bij zou zijn. Er moest nodig een sopdoek door mijn 'winkeltje'. Pakjes met bestellingen moesten worden ingepakt en weggebracht. 


Eigenlijk allemaal gewone dingen maar wel dingen die mij in mijn hoofd gaan zitten. Ik hou van een ordelijk huis. Het hoeft niet brandschoon te zijn maar er moet niet teveel rommel liggen. Nu er veel spullen naar de kringloop gebracht zijn, is het nodig om de dingen die overbleven opnieuw te rangschikken. Dat is ook met het winkeltje. Als er dingen zijn verkocht moet je dat wat overblijft toch weer een beetje opnieuw en anders presenteren. En als je dan toch een plank in de kast leegmaakt, kun je er net zo goed een doekje doorheen halen. En ja, als je daar dan mee begint.... Zo gaat het bij mij vaak. Ik rol dan van het een in het ander. Zo nam ik me gisteravond voor om eens goed naar mijn fotobestand te kijken. Werkelijk alles staat daar door elkaar. Ik zoek me helemaal suf. Ook als ik een leuke foto hier bij mijn schrijfsels neer wil zetten. Terugbladerend zag ik dat ik al verschillende keren dezelfde foto's gebruikte. En jullie zijn zo lief om daar dan niks van te zeggen. Dank dank dank :-)


Laten we het er maar op houden dat ik genoeg aan mijn hoofd had de laatste tijd. De gewone dingen, de dingen van alle dag, zijn gisteren allemaal gedaan. Op de foto's na. Maar daar begin ik morgen aan. Als er geen gekke dingen gebeuren. Je weet het hier nooit. Duimen maar. Morgen ga ik ook alvast weer het een en ander in het vooruit koken en bakken. Sommige dingen kun je goed invriezen en op die manier eten we altijd gezond. Ook tijdens het koken rol ik soms van het een in het ander. Dan maak ik gerechten volgens een recept. Van de restjes maak ik weer iets nieuws en zo ontdek ik soms onbedoeld de meest lekkere recepten. Die worden dan wel meteen opgeschreven om ze te bewaren. Meestal op een los briefje wat dan weer rondslingert. Net zolang tot ik ook dàt weer opruim. Ach, volgens mij hou ik mezelf zo lekker bezig. Dagdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten