woensdag 10 mei 2017

De tuin in mei...

5 mei. Van binnen naar buiten en weer naar binnen. Dat is zo'n beetje hoe ik bevrijdingsdag 2017 vierde. In en om het huis is misschien beter gezegd. Ik werkte wat in de tuin. Ik rommelde wat met een nieuwe opstelling van de tuinmeubelen. Ik ontdekte de lelietjes der dalen die ik van een vriendin kreeg aan het eind van vorig tuinseizoen. Eerlijk gezegd was ik ze vergeten. Ze stonden heel stil in een hoekje in een pot te wachten. Nu staan ze voor even op de tuintafel voor het raam van mijn werkkamer. Ik geniet van de mooie bloemen maar ook van de heerlijke geur.


De anjers in de pot op de oprit ruiken ook al zo lekker. Elke dag loop ik er een paar keer langs en ruik ik er even aan. Zo'n delicate geur. Het doet me aan vroeger denken. Wij hadden ze vroeger thuis in de tuin en een paar keer per jaar plukte mijn moeder een bosje. De bloemen werden dan in een krant gerold en meegenomen op visite. Ik kan me niet herinneren dat wij in mijn jeugd bloemen kochten. Volgens mij was er destijds niet eens een bloemenwinkel in het dorp. De groenteboer verkocht wel Gladiolen maar die kwamen volgens mij gewoon uit zijn eigen tuin.


Lelietjes van dalen waren de bloemen van mijn 'bruidsboeket'. Samen met wat rozen. Het hele boeltje viel al min of meer uit elkaar voor we ja gezegd hadden. Er was ook niet heel veel geld aan besteed. Dat zal de oorzaak wel geweest zijn. Hier in Westland kun je de mooiste bloemen zo in een stalletje langs de weg kopen. Knispervers en rechtstreeks van de kweker. Je gooit gepast geld in het bakje en neemt mee waar je voor betaald hebt. Verder gebeurde er niet veel op bevrijdingsdag. Behalve een klein paniekmoment omdat het maar niet warm werd in huis. Ik dacht dat de CV kapot was maar er hoefde gelukkig alleen maar water bijgevuld te worden. Het plan was om alle blogjes te schrijven die nog in mijn hoofd in de wachtrij stonden maar helaas...dat kwam er die dag niet van.
-
Wel heb ik de uitslag van de give away. Er deden maar twee mensen mee Bertie en Mieke. Gelukkig kozen ze allebei voor een verschillende kleur en daarom krijgen ze allebei een set. Twee winnaars dus. En ook meteen de laatste twee want ik ga stoppen met deze rubriek. Er is te weinig belangstelling voor. Ik denk dat ik een beetje ingehaald ben door de tijd ;-) Bertie en Mieke willen jullie je adres nog eens sturen? tinekehendrikse@hotmail.com is het adres.

1 opmerking:

  1. Ik ben een geluksvogel. En Bertie ook!! Je gaat toch niet stoppen met je blog, mag ik hopen?!

    BeantwoordenVerwijderen