dinsdag 18 april 2017

Koffie...

22 maart.  Ik schreef over de man die ik nog steeds de liefste van alle mannen vind. Op dat moment zette hij net een kop koffie voor me neer. Dat doet hij regelmatig. Net zoals hij regelmatig een glas water naast me neerzet. Omdat hij weet dat ik steevast vergeet te drinken :-) Gek genoeg was dat kopje aanleiding om dit blogje te schrijven. Omdat ik me bedacht hoeveel verschillende soorten koffie ik dronk afgelopen week. Zo was er daar een veel te duur kopje. € 4,50 en het was nog net warm. In twee slokjes was het op. Het was in een locatie niet ver van paleis Noordeinde, dat zal vast meegespeeld hebben. Ik dronk koffie thuis. Uit mijn gammele, maar nog steeds werkende, nespresso apparaat. (Note to myself: nieuwe cups bestellen) Ik vind deze koffie hoewel stevig aan de prijs, gewoon lekker. Dan was daar de koffie bij middelste zoon. Die heeft een Senseo-apparaat. 


Mijn vader zet koffie met een filter. Gewoon apparaat en zodra het doorgelopen is zet hij het apparaat uit. Vervolgens vergeet hij dan de koffie in te schenken omdat we allebei beginnen te vertellen.  Vervolgens schenkt hij de koffie dan min of meer afgekoeld in de mok, voegt hij daar water bij en zet het in de magnetron. Ik vind dat wat minder, maar ja, leer zo'n oude man zijn kunstje maar eens af :-)

Dan is er nog de koffie die ik dronk op de boerderij, ook filterkoffie uit een apparaat, maar een lekkere gulle bak vol geurig zwart. Ik dronk koffie uit zo'n hip apparaat wat je naar beneden moet duwen  bij een vriendin (ik kan even niet op de naam komen) en vond het een beetje bitter.

En als laatste, en dat was de lekkerste, dronk ik een kop filterkoffie waar kokend water opgegoten werd nadat eerst de bonen vers gemalen waren. Oh man, die was zó lekker. Eens even tellen hoeveel verschillende koffie's ik dronk deze week. Ik tel er zeven en ik ben er vast nog wel een vergeten. We noemen het allemaal koffie maar wat een verschil. Drinken jullie koffie? En wat voor koffie heeft jullie voorkeur? Ik ben benieuwd.

2 opmerkingen:

  1. Ik hou van de koffie uit ons DE-apparaat. Die zet ik wanneer mijn echtgenoot en ik samen thuis zijn 's ochtends. En zelfs die smaakt altijd net even anders. De Senseo hebben we ook, maar die smaak is verpest. Een laffe bak. Ik hoop altijd op echte lekkere koffie, maar die tref ik niet vaak. De associatie met koffie blijft echter positief, die van gezelligheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze week: op drie verschillende terrassen koffie. De één ( met Zeeuwse bolus) lekkerder dan de ander. Oploskoffie in de caravan. Koffie uit campingkoffiezetter met koude en een keer warme melk. Koffie uit ons mooie apparaat dat eerst zelf de bonen maalt. Heerlijk! En dat allemaal in vier dagen tijd. Leuk om eens op te schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen