zaterdag 15 april 2017

18-03-2017

En toen was er weer een stuk taart bij de koffie. Dit keer kwam het van de multivlaai. Lekker makkelijk voor een keer. Bij ons is de winkel al vanaf 7 uur in de ochtend geopend en zo kwam het dat ik om acht uur al lekkere vlaai had gekocht. Want er was iets heel bijzonders te vieren. Aan de andere kant van de wereld (12 uur vliegen van hier) was onze jongste voor de tweede keer vader geworden van een jongetje. Een mooi, kerngezond mannetje met alles er op en er aan. Wat een geluk en wat een dankbaarheid dat alles weer goed was gegaan. Genoeg redenen om te vieren met taart.


We kunnen er nog niet naartoe maar dat is niet erg. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om met elkaar te communiceren, dat verzacht veel. Er gaat natuurlijk niks boven het live knuffelen van zo'n kleintje maar voor nu doen we het ermee. En terwijl ons kleinkind geboren werd, zag ik in de polder van onze jeugd ook steeds meer baby's geboren worden. Overal zag je de lammetjes rondhuppelen. Ik word daar ongelooflijk gelukkig van. Vooral als ze bij de moeder drinken vind ik ze onweerstaanbaar. Dan kwispelen de staartjes zo leuk. Het schattigst vind ik ze over een poosje, als ze al een dikkere vacht hebben en en beetje puberen.


De taart smaakte goed en we gingen over tot de orde van de dag. Schuren, grondverf, voorlak, aflak. Water en niet watergedragen verf. Muurverf. Wel of niet meeverven van latjes langs het plafond. Deurkrukken die ineens niet meer mooi waren. Bloemen in het raamkozijn met de bloesem van de oude Japanse kers op de achtergrond. Ranonkels zijn maar beperkt verkrijgbaar en ik heb het geluk dat ik vlakbij een kweker woon. Maar een paar minuten hier vandaan verkoopt hij zijn bloemen in een stalletje langs de weg. Je gooit er 2 euro in en kiest een bosje uit. Genieten hoor.


Zo was het toch ineens een feestelijke dag.

4 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe kleinkind. En respect hoor, voor je positiviteit. Ik zou het best moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe kleinkind. En respect hoor, voor je positiviteit. Ik zou het best moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je kleinzoon. Ik begrijp dat hij ( bijna) op papa's verjaardag is geboren?
  En wat zal je huis weer mooi zijn als de schilder straks klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is fijn nieuws, gefeliciteerd. Een lentekindje.

  BeantwoordenVerwijderen