zaterdag 15 april 2017

Kleinzoon...

18 maart. En toen was er weer een stuk taart bij de koffie want er was iets bijzonders te vieren. Aan de andere kant van de wereld (12 uur vliegen van hier) was onze jongste voor de tweede keer vader geworden.


We kunnen er nog niet naartoe helaas. Er zijn tegenwoordig veel manieren om met elkaar te communiceren, dat verzacht veel. Er gaat natuurlijk niks boven het live knuffelen van zo'n kleintje maar voor nu doen we het ermee. En terwijl ons kleinkind geboren werd, zag ik in de polder van onze jeugd ook steeds meer baby's geboren worden. Overal zag je de lammetjes rondhuppelen.


De taart smaakte goed en we gingen over tot de orde van de dag. Schuren, grondverf, voorlak, aflak. Water en niet watergedragen verf. Muurverf. Wel of niet meeverven van latjes langs het plafond. Deurkrukken die ineens niet meer mooi waren. Bloemen in het raamkozijn met de bloesem van de oude Japanse kers op de achtergrond. Ranonkels zijn maar beperkt verkrijgbaar en ik heb het geluk dat ik vlakbij een kweker woon. Maar een paar minuten hier vandaan verkoopt hij zijn bloemen in een stalletje langs de weg. Je gooit er 2 euro in en kiest een bosje uit. Genieten hoor.4 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe kleinkind. En respect hoor, voor je positiviteit. Ik zou het best moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe kleinkind. En respect hoor, voor je positiviteit. Ik zou het best moeilijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je kleinzoon. Ik begrijp dat hij ( bijna) op papa's verjaardag is geboren?
  En wat zal je huis weer mooi zijn als de schilder straks klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is fijn nieuws, gefeliciteerd. Een lentekindje.

  BeantwoordenVerwijderen