vrijdag 28 april 2017

17-04-2017

Een paar weken geleden, ik was in de keuken, net bezig met een ingewikkeld recept, kwam de vraag of ik het leuk zou vinden om een weekend naar Duitsland te gaan. Een zakenrelatie, met een B&B had ons uitgenodigd. Jazeker vind ik dat leuk, zei ik en dacht er vervolgens niet meer aan. Tot de man, op een vrijdagavond zei: heb je zin in morgen? Morgen? Ja, dan gaan we naar Duitsland. Oef! Nooit meer aan gedacht. Ik kon me door alle drukte niet eens meer herinneren of ik een datum langs had horen komen. Ik was het vergeten bekende ik eerlijk. Geeft niet zei de man. Je hebt nog een nachtje om er over te slapen ;-)


Dat deed ik. Een tas was zo gepakt en we reden binnen no time weg. We reden letterlijk dwars door Nederland bij Tubbergen de grens over en Duitsland binnen. Daarna was het niet meer zo ver. Ik wist niks van de mensen naar wie ik toe zou gaan. Eerlijk gezegd was ik zo moe dat het me ook niet zo veel kon schelen. Het bleek een allerhartelijkst stel te zijn. Gastvrij, gezellig en uitermate interessant. We dronken koffie en daarna wat anders. Daarna trokken we ons terug op de kamer om op te frissen. 's Avonds gingen we uit eten in een naburig dorp. Buiten was het aardedonker. Iets wat wij hier in Westland niet kennen. Het eten was lekker en voldaan keerden we terug naar 'huis'.


We sliepen als een roosje. Hoewel ik toch een paar keer wakker werd van de stilte. Want ook daar zijn we hier niet aan gewend. Een superfijne en ruime badkamer maakte dat we ons heerlijk verwend voelden. Een croissant met koffie buiten in de tuin maakte het tot een feestje. Alle stress en moeheid verdween naar de achtergrond. Ondertussen vroeg ik me af waarom we daar waren. Want al snel bleek dat wij daar te gast waren. Dus op uitnodiging. Ik dacht dat de mannen zich vroeg of laat terug zouden trekken om zaken te doen, maar nee. Niets van dat al. Het waren gewoon lieve, gastvrije mensen. Waar vind je ze nog? Nou, daar dus.


Na koffie in de tuin pakten we de tassen en vertrokken we, met gastheer en gastvrouw,  naar het naburige dorp voor een echte Duitse Frühstuck bij Frau Vögle. Na een fantastisch ontbijt vertrokken we richting Nederland/Westland. Onderweg stopten we nog twee keer voor koffie. Daarna was het echt tijd om richting huis te gaan. Het leek alsof we weken weg waren geweest.
-
P.s. Je kunt nog meedoen met de give away van 11 april

Geen opmerkingen:

Een reactie posten