donderdag 27 april 2017

Lekkage...

12 april. Het is maar goed dat ik de datum boven de berichten zet, want anders zou er een heel lelijk woord gestaan hebben. We zijn net uit de troep en wat blijkt? Lekkage in de badkamer. Ergens in de buurt van de douche lekt het en dat drupt regelrecht door het plafond mijn werkkamer in. Gevolg: vloer beschadigd door het vocht, spulletjes die er stonden nat en klaar om weg te gooien want papier. Uren werk voor niks. Kijk ik naar boven dan zie ik een grote ster in het plafond waar water doorheen sijpelt. En net nu alles mooi in de verf zit. Het was het wachten op de loodgieter maar die had het verschrikkelijk druk en het duurde drie hele dagen voor er iemand kwam. Ik dacht dat het te maken had met de kitrand en dat deze vervangen moest worden. Maar dat werd me snel uit het hoofd gepraat door de man die kwam (en duidelijk niet van vrouwen met een eigen mening hield) Het kwam door de voegen zei hij. Doordat ik de kalkaanslag soms weghaalde met Viakall. Dat deden al die vrouwen tegenwoordig. Dat spul vrat de voegen op, zei de man. Nu moet ik gaan voegen, zei de man. En dat deed hij. Maar in een andere kleur dan ik bedacht had. 


Hij mopperde, ik gaf hem koffie maar dat hielp niet want hij vertrok mopperend, met de waarschuwing de volgende dag pas te douchen. Wij hielden ons keurig aan de regels. Voor de zekerheid gebruikten we de badkamer helemaal niet tot de avond van de dag na de reparatie (anderhalf keer zolang als zijn advies). Met een regenbui beneden tot gevolg. Dus weer naar het bedrijf gebeld. Dat kan niet, zei de man. Het is zo, zei ik. Kom maar kijken. Ik kom overmorgen, zei de man. U komt nu, zei ik. Aan het eind van de dag kwam hij. We waren te snel gaan douchen, zei hij. Niet waar, zei ik. Na enig aandringen verving hij uiteindelijk ook de kitrand van de douchebak maar hij vond dat onzin. Doe het dan voor mijn gemoedsrust, zei ik. U betaalt de rekening, zei hij. U bent de klant.


Een totaal overbodige handeling vond de man. De kitrand is goed, ik heb er gisteren met een lichtje naar gekeken. U ziet dingen die er niet zijn, zei de man. U doet het gewoon, zei ik op mijn allerstrengste toon. Hij deed het dus, zoals ik al zei en wat denk je? Het regende beneden niet meer. Kunt u ook naar de kraan kijken, vroeg ik. Nee zei de meneer, daar moet u een nieuwe afspraak voor maken.
-
De parketmeneer kwam en kon de schade aan de vloer gelukkig herstellen. Ach en toen lieve mensen kwam schilder F om de schade aan het plafond op te nemen en te repareren. Voor niks! Nee joh, zei hij, het is zo wel goed. Jullie hebben genoeg voor de kiezen gekregen de laatste tijd. Hij gaf ook nog het adres van een goede andere loodgieter. Iemand die kwaliteit leverde en kon voldoen aan zijn hoge standaard. Ik koester het visitekaartje. Want nog een keer zaken doen met deze loodgieter is niet iets waar ik naar uitkijk. Tot op de dag van vandaag is het droog gebleven hier beneden.

3 opmerkingen:

  1. Het kan soms voorkomen dat rioolaansluiting in een woning of gebouw niet werkt, zoals bijv. van de wastafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen