zondag 2 april 2017

08- 03- 2017

Mogen we met de strijkkralenspelen? Die vraag komt elke logeerpartij langs. Natuurlijk mogen ze met de strijkkralen. Sterker nog: ik vind het zelf ook heel leuk om met de strijkkralen te spelen. De pot met kralen was snel gevonden en we gingen aan de slag. We maakten de vlag van Zuid- Afrika waar onze jongste woont (hun oom) en wat sterren natuurlijk. Wat harten ook (niet op de foto) en een paar vierkantjes. 


Tijdens het opzetten van de kralen hebben we de grappigste gesprekken, of doen we soms woordspelletjes. Of ik zie ik zie wat jij niet ziet (en je staat er dan versteld van wat je allemaal niet ziet) Ook doen we wel spelletjes als noem en woord dat begint met een A. Heel grappig waar ze dan op uitkomen. Mopjes vertellen vinden ze ook leuk. Of over hun vader toen die klein was. Of dingen die op school gebeuren. Ook kan het gesprek ineens een serieuze wending nemen. Zoals vragen naar mijn moeder. Of herinneringen ophalen aan haar. En of (oude opa) zich nu alleen voelt en of hij vaak aan haar denkt. Dat soort dingen. Gouden gesprekken zijn het. En ik geniet er van.


Na het maken van de kunstwerken is er voor mij werk aan de winkel. Want we hebben maar een beperkt aantal mallen. Strijken dus. En dat kan soms nog best lastig zijn. Want ik heb gemerkt dat kralen van verschillende merken niet allemaal aan elkaar plakken. Dan denk je dat het hele boeltje goed aan elkaar vastzit en blijkt meer dan de helft uit elkaar te vallen. Ik heb ze nu alle kralen meegegeven voor thuis. Het is tijd voor wat anders. De verkleedkleren bijvoorbeeld. De dames namen alles maar wat graag mee en ik was er vanaf. En mocht het tóch zo zijn dat er de volgende vakantie toch weer gestrijkkraald moet worden, dan halen we gewoon weer 'nieuwe' bij de kringloopwinkel.

3 opmerkingen:

  1. Grappig, jij stopt er mee en ik ga (bijna) beginnen met mijn oudste kleindochter van vier. De kralen staan al klaar,gekocht op een rommelmarkt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik het zo lees was het dubbel genieten deze week, voor de meisjes en voor oma. Super!

    BeantwoordenVerwijderen