zondag 2 april 2017

07-03-2017

De meisjes speelden veel met de verkleedkleren maar zo af en toe wilden ze (ik) ook wel eens wat anders doen. En zo kwam het dat we besloten om zelf lipgloss te maken. Door de stromende regen fietsten kleinste meisje en ik naar de winkel waar je potjes kon kopen. Na een poging bij Kruidvat, Hema en Blokker vonden we ze uiteindelijk bij Etos. En omdat de dames veel vriendinnetjes en andere mensen hadden om lipgloss voor te maken, kochten we meteen maar twaalf potjes. Later bleek dat nog niet genoeg te zijn en haalden we er nog een paar extra. 


Groot meisje (net 6 jaar) schreef een boodschappenlijstje en ging met opa naar de supermarkt om de ingrediënten te kopen. Alleen het laatste was niet in de supermarkt te koop. Ze deden alles zelf (hoewel ik dat doodeng vond) en het was supergezellig. Eerst werd een pannetje water op het vuur gezet. Daarin een schaaltje met een hele pot vaseline daarin. Bij de vaseline werd een flinke lepel honing gedaan (voor een lekker smaakje) en een flinke lepel olijfolie (voor de zachtheid).


Terwijl alles smolt (zachtjes roeren) was het tijd om te zoeken naar een 'oude' lippenstift. En die vonden we waar? Juist, bij de verkleedkleren accessoires :-) Zorgvuldig werd een kleur uitgezocht en met een bot mesje werd door kleintje van drie een stukje afgesneden en bij het mengsel in de pan gedaan. Toen de kleur mooi genoeg was (het duurde even voor de dames tevreden waren) werd alles door mij in de postjes gegoten en bovenin het rekje in de koelkast gezet om af te koelen. Héél voorzichtig deden we de deur van de koelkast dicht.


Daarna was het tijd om de deksels mooi te versieren. Deksel op papier omtrekken, daarna in het rondje tekenen en precies op de lijn uitknippen en aan de binnenkant vastdrukken. Natuurlijk konden we niet wachten tot de doosjes afgekoeld waren. Gelukkig was er een klein beetje over en had ik dat in een ietwat groter kommetje gegoten. We waren het er roerend over eens. Het was een succes. Thuis werden alle potjes aan de vriendinnetjes uitgedeeld en die waren er ook heel blij mee :-)

2 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk. Dit idee ga ik onthouden. Toen ik nog juf was, maakte ik vaak badzout met de kinderen. voor moederdag. Was ook altijd een succes

    BeantwoordenVerwijderen