maandag 24 april 2017

Bartje...

6 april. Ik vertelde in het vorig blog over het bezoek aan de kringloopwinkel. Deze kringloopwinkel bestaat in de huidige vorm, dus in dit pand, nu al twintig jaar. Ontelbaar veel dingen heb ik er gekocht en ook  gebracht. Het is kringloopwinkel Bartje in Culemborg en is gevestigd in de oude Technische school. In de tijd dat wij daar woonden werd de school nog gebruikt en zaten de oudste twee kinderen aan de overkant op de basisschool. 


Ik denk niet dat het mee ooit overkomen is dat ik er met legen handen wegging. Echt altijd (ook al was het nog zo klein) kocht ik er iets. Ze werken met een systeem van gekleurde stickers en geloof me..... na al die jaren weet ik het nog steeds niet uit mijn hoofd. Volgens mij is geel 2,50 euro en rood 1,25 euro is. Is blauw dan 1 euro? Deze twee barbies, die er als nieuw uitzagen kostten me dus maar 2,50 samen. Is dat niet leuk? Ik zal later mijn barbies laten zien. Die hebben een beetje last van de ouderdom. Het bleek bij de laatste logeerpartij van de dametjes dat er wel heel veel kleertjes waren maar verder was het niet veel soeps....  ;-)


Het bezoek aan mijn zusje in haar tijdelijke huis (hieronder een foto van een stukje van haar woonkamer) bracht herinneringen terug aan ons eerste jaar hier in Westland. We kochten het huis van een oude dame die naar een serviceflat zou verhuizen. Die bouw had vertraging opgelopen en zij zou voor 8 maanden in een tijdelijke woning moeten wonen. Terwijl ze hier bijna 60 jaar gewoond had. Dat vond ik niet kunnen. Daarom besloten wij in een tijdelijke woning te gaan wonen en deed zij, zonder dat we daar om vroegen, wat van de prijs van dit huis af. We woonden acht maanden in de buurt in een huis dat niet van ons was. En een derde van de afmeting van het huis waar we eerst woonden. De verhuisdozen stonden rondom langs de muren opgestapeld. Aan de zijkanten stond er op geschreven wat er allemaal in zat zodat ik, als dat nodig was, e.e.a. snel kon vinden. Het voelde alsof we permanent aan het kamperen waren :-) We bleven schuiven met die veel te grote meubelen in die te kleine woonkamer.
1 opmerking: