maandag 24 april 2017

Tandarts...

Eén dag kon ik rustig de hele dag thuiszijn maar daarna mocht ik weer een rit maken in de auto. Ik ging naar de tandarts. Ik heb daar al vaker over verteld hier. Wij hebben al 25 jaar dezelfde tandarts. We houden hem gewoon, ook als we gaan verhuizen. We leerden elkaar kennen toen zijn en onze kinderen nog klein waren en zijn samen oud aan het worden. Nou, dat oud worden valt ook wel mee natuurlijk maar het is toch een hele tijd. Dit keer ging er een bloemetje mee om het te vieren. Het was weer een race tegen de klok ( rijden over A20/ A12/A2  kan veel oponthoud veroorzaken en ook dat was dit keer weer het geval. In de paar minuten die ik had om op adem te komen maakte ik deze foto's van het interieur. In 25 jaar is er gewoon helemaal niks veranderd. Zelfde vloer, dezelfde stoeltjes, dezelfde lampjes en deuren. 


Dezelfde schilderijen, dezelfde deurmat. Er was alleen één grote verhuizing en dat was dat we de eerste jaren rechts door de deur naar binnen gingen maar na een jaar of vijftien, linksaf. De tandarts had een stukje bij gehuurd in het gebouw en een mondhygiënist als collega gekregen.


De kwaliteit van zijn werk is ook al jaren hetzelfde. Hij is buitengewoon precies en vakkundig. Niets ontsnapt aan zijn aandacht. Bovendien is hij erg aardig en goed met kleine kinderen (ook niet onbelangrijk) Ik had weer geen gaatjes en kon al na een paar minuten weg. Een lunchafspraak met een oude vriendin uit de stad dichtbij de tandarts werd op het laatste moment afgezegd worden wegens migraine. Daardoor bleef er voor mij tijd over om naar een van de leukste kringloopwinkels van Nederland te gaan.


Snel een broodje bij de bakker gehaald om in de auto op te eten. Mijn bezoek aan de kringloop had weer veel te veel tijd in beslag genomen en het was tijd voor mijn volgende afspraak. Ik ging gezellig theedrinken bij mijn zusje. Ze woont, in afwachting van het gereedkomen van haar nieuwe huis in een tijdelijke woning boven een winkel. Ik was er nog niet geweest (shame on me) Om vier uur was het de hoogste tijd om te vertrekken anders zou ik het hele eind in de file staan en daar had ik geen zin in. Ik zal in het volgend blog vertellen wat ik kocht in de kringloopwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten