zondag 5 februari 2017

Happinez

Het is vandaag 5 februari maar blogsgewijs is het voor mij vandaag vrijdag de derde. Ik ben nog aan het inhalen :-) Ik vertelde al eerder dat ik grofweg een soort van schema gemaakt heb; een soort van opzetje waar ik me natuurlijk helemaal niet aan hoef te houden, het is meer een handvat voor als ik niet weet waar ik over mag schrijven. Ook helpt het om variatie te houden in wat ik schrijf. Vandaag pak ik weer een boek uit de boekenkast. Ik kreeg het voor mijn verjaardag van mijn zusje, nu al best wat jaren geleden. 


Het is een mooie gebonden versie met harde kaft en een leeslint. Ik ben dol op leeslinten. Het voelt altijd zo rijk. In het boek (met de titel Wijsheid) staan de mooiste interviews uit het tijdschrift Happinez. Ik koop dat tijdschrift zo af en toe los en sommige interviews had ik al eerder gelezen, maar de meesten nog niet. In het boek komen mannen en vrouwen aan het woord die de wereld wat mooier willen maken. Ze schrijven boeken, houden voordrachten of maken films. Hun boodschap is altijd en steeds weer inspirerend. 22 verhalen zijn er opgetekend.


Paulo Coelho is een van hen. En wat te denken van Anselm Grün, Byron Katie, Marten Toonder, Irene van Lippe-Bijsterveld, Lama Lobsang, Timothy Freke, Fred Matser, Janne Goodall (op de foto hieronder) Alain de Botton, Thich Nhat Hanh, Karen Armstrong, Steven Covey (te zien op de laatste foto), Jeff Foster, Tsultrim Allione, Kay Pollak, Richard Tarnas, Deepak Chopra, Genpo Roshi, Marcel Derkse, Guus Kuijer en Paul Wilson?


Van iedere geïnterviewde is er als extra een quote en een mooie foto.Voor mij soms een verrassing omdat je je een heel andere voorstelling van sommige mensen maakt. Jarenlang lees je over ze en lees je hun woorden en nu ineens zie je er een gezicht bij :-) Achterin de verantwoording. Je ziet dan wie wie geïnterviewd heeft. Kortom een mooi boekje om te lezen, terug in de kast te leggen, het er weer eens uit te halen en er nog wat in te lezen. Nadeel is wel dat het papier glanst. Met lamplicht moet je soms van houding veranderen anders glimt het teveel. Maar ja, dat is dan ook alles.


Ik vind het leuk om zo af en toe eens een boek uit de boekenkast te pakken en er wat over te vertellen. Je kijkt er dan toch weer wat anders naar. Wil je het boek kopen? Het ISBN nummer is : 978 90 6305 542 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten