maandag 16 januari 2017

Salade van broccoli en sperziebonen

Ik at deze salade al eerder en vond hem erg lekker. Daarom deel ik het recept met jullie. Het komt uit het kookboek wat hoort bij het programma wat een tijdje geleden op tv was. Iets met 100 jaar worden? Ik weet de titel niet meer precies. Het is een recept voor 1 persoon en je hebt nodig:
100 gram sperziebonen, 1/4 broccoli, 2 tl mosterd, 1tl honing, 3 el extra vergine olijfolie, 1 el azijn, 1 avocado, peper en zout. 


Zo maak je de salade: Sperziebonen ontdoen van de puntjes en in stukjes breken. Daarna de broccoli in roosjes breken. Kook of stoom ze daarna ongeveer 7 minuten.
-
Mosterd met honing mengen (in een kommetje) en langzaam de olijfolie er doorroeren zodat een dikke dressing ontstaat. Daarna de azijn toevoegen. Evt peper en zout toevoegen.
-
De avocado doormidden snijden, pit verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden.
-
Alle groenten op een bord, dressing er overheen en klaar. Binnen een kwartier kun je genieten van een gezonde lunch. De foto is uit het boek en gemaakt door een echte fotograaf :-))

2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij een heerlijk recept en lekker gezond!
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt lekker, Marijke. Ik heb het gisteren weer gemaakt!

      Verwijderen