woensdag 4 januari 2017

Haken en inhaken

Vandaag laat ik jullie deze col zien. Ik haakte hem van garen dat ik vorig seizoen bij Zeeman kocht. Het voelde zo heerlijk zacht en comfortabel dat ik er tien bollen van kocht. Best veel als je bedenkt dat een bol 100 gram weegt! Voor deze col had ik drie bollen nodig. De kleur komt niet goed tot zijn recht op de foto. In het echt is hij veel lichter en meer pastel zal ik maar zeggen. De col is de koop in mijn winkeltje. Mocht je er interesse in hebben dan kun je me mailen tinekehendrikse@hotmail.com


Mocht je hem liever zelf haken dan heb ik hier het patroontje voor je. Het komt uit een boekje wat ik vond in de kringloopwinkel. Het is een vertaalde uitgave van het Franse blad Marie Clair idees. Heel lang kocht ik dat tijdschrift bij de boekwinkel hier in het dorp. Het was een verrassing om dit haakboekje van ze tegen te komen bij de kringloop. Er staan 250 haakwerk steken en daar koos ik deze steek uit. Het is een bekende steek en misschien heb je hem ook al eens gemaakt. Er is zoveel te koop op handwerkboekengebied tegenwoordig.


Kleine uitleg bij de steken: Het rondje staat voor een losse. De streepjes met een klein streepje erdoor staan voor een stokje. Er worden dus maar twee steken gebruikt. Het patroon is een meervoud van 3 + 1 kantsteek. Je kunt de col-sjaal-deken net zo breed of smal maken als je wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten